Próbáljunk meg valamit

Teszt... Teszt...

Teszt... Teszt...

PIR 2008 jul 28 - aug 1

2008. augusztus 04. - gaboh

Mult hét hétfői napján, pici izgalommal, és hatalmas kalandvággyal indultam el, mármint vittek, a szolnoki Kilián laktanyába. Ugyanis ott tartják 2003 óta minden évben a Pályára Irányító Repülőtábort, ami az NFTC katonai pilótaképzés kedvcsináló tábora. Én az idei 5. turnusbann vettem részt.

Miután megérkeztünk, elfoglaltuk a szobákat, végighallgattuk a rendszabályokat, meg mindenféle előadást, szimulátoroztunk egy darabig, majd ebéd után kivittek minket a reptérre. És innentől kezdődött a lényeg.

Naponta legalább egyszer repültünk. Vittek Falkeval, amit a hét további részében kétszer vezettem is vagy 25 percig. Egy repülés kb. 30 perces volt, ugyhogy csak a fel és leszállást végezte a pilóta. :)

Egyik nap Zlin-42-vel vittek, az nagyon komoly volt. Elértük a 3 g-s terhelést is. Mutatott a pilóta pár manővert :)

A kedd estét egy 3 órás AN-26 repüléssel bolondították meg. 320-as tempóval fél óra alatt a Balatonnál voltunk Kecskemétről.
Szerda délután pedig egy Mi-17, és Mi-24 repülés várt ránk. Mi-24-ből pedig nem akármelyikkel vittek. A véletlen úgy hozta, a 2007-es repnapra átfestettel :)

A szabad estéket viszont a helyi látványosságok megismerésével töltöttük, a laktanyából kiérve azonban csak az első kanyarig jutottunk, ahol meglepően a Kanyar nevű kocsma áll.

Hát sajnos azonban mint minden, ez is véget ért. De talán majd jövőre ismét ellátogatok, és akkor minden kezdődhet előről. Reméljük a legjobbakat. Két képpel búcsúzom, egy Falkés repülés kb. 500-600m-ről, és egy AN-26-os repülés, egy híres balatoni félsziget felett :)

A bejegyzés trackback címe:

https://gaboh.blog.hu/api/trackback/id/tr13600305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása